3D Tarama için Doğru Cihaz Seçimi

3D Tarama için Doğru Cihaz Seçimi

3D Tarama teknolojileri gün geçtikçe hayatımızın bir parçası olmaya başlıyor. Hele ki üretim yapıyorsanız birde karmaşık geometriye sahip parçalarınız varsa sizin için vazgeçilmez oluyor. Piyasada çok fazla marka ve model 3D tarama cihazları çıkmaya başladı ve devam etmekte. Bu yazımızda doğru cihaza nasıl karar vereceğiz, biraz değinmek istiyoruz.

Şuan için tarama cihazları optik ve lazer olarak iki seçenek bulunuyor. Bunları ayrı ayrı başka bir yazımızda detaylı inceleceğiz. Birde kendi içinde sabit ve taşınabilir olarak ayrılıyor. Bu iki seçenek çok kritik bir yere sahip oluyor. Seçim yapabilmek içinde başlangıç noktası aslında ürün olacaktır. Ürün, tarama istediğiniz nesne ya da şey! Tarama alanı o kadar büyümeye başladı ki bazen bir araç yedek parçası, bazen bir silah bazen de bir canlı oluyor. O yüzden doğru cihaz için, ilk soru taranacak nesne nedir?

Taramaya ihtiyacınız varsa mutlak süratte ürününüze karar vermişsinizdir. Bu nesne ya da üründe belli bir şekle, boyuta ve renkleri sahiptir. Şimdi ürününüzü karşınıza alın ve soracağımız soruları cevaplamaya çalışın.

Ürünün boyutu

Cihaz seçiminde en kritik soru olarak diyebiliriz. Genellikle küçük boyuttaki ürünler için sabit tablalı cihazlar kullanmaktayız. Buna bir boyut vermek gerekirse max 11 cm demek doğru olabilir. Çünkü çoğu sabit tablalı cihazlar 11-13 cm civarındaki ürünler için uygun olmaktadır. Ancak piyasaya her gün yeni cihazlar çıktığı içinde tablalar büyümeye gidiliyor. 11 cm ‘den daha küçük bir ürününüz var ise sizin için sabit tablalı cihaz almak doğru bir seçim olabilir.

Ürünün karmaşıklığı

Karmaşıklıktan kastımız yüzeyinin formunun ne derecede girinti çıkıntı olduğudur. Detayları zor olan bir parçanın tarama süreside artmakta. Fazla detaya sahip parçalar için sabit tarama daha uygun olur.

Ürün renkleri

Belki bir çoğunuz buna şaşırabilir ancak bu gerçekten önemlidir. Sebebi ise optik tarayıcılar siyah, beyaz ve parlak yüzeyleri algılamamasıdır. Ancak tarama spreyleri kullanarak buna çözüm bulabilirsiniz. Lazer de ise herhangi bir problem yaşanılmaz.

Doğruluk

Her iki çeşit cihaz içinde farklı doğruluğa sahip değerler vardır. O yüzden karar verdiğiniz cihazların bilgi formlarını inceleyerek bu bilgilere erişebilirsiniz.

Uygun Ortamınız

Sahip olduğunuz ya da taramanın yapılacağı yer çok fazla güneşe maruz kalıyorsa optik cihazlardan uzak durmanızı öneririz.

Marker Kullanımı

Marker kullanımı her iki cihazda da kullanılır. Ancak bazı lazer cihazlarda otomatik takip özelliği sayesinde kullanmanıza gerek kalmamaktadır. Marker kullanımı genellikle takip ve hizalama işlemleri için kullanılır.

Eğer yine de karar veremediyseniz bize ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir